Co bude, až policie přestane Rómy chránit před „bílým nebezpečím"?

Víte to? Jednoduchá otázka - Jednoduchá odpověď. Budou se zase bát bílí. Vyjít ven, pustit děti na písek před dům, do školy… zase se všechno vrátí k „standardu“. Tedy k situaci, kdy Rómové budou vysmátí a dnes protestující budou terorizování jejich dětskými a dospělými gangy. Přesně to bude!

Jen tohle Rómům a aktivistům za jejich práva dá větší křídla. Nebudou se už ani tolik bát, protože je má rád i pan prezident a ten je bude bránit a chránit lépe, než nějaká policie.

Možná že se objeví i transparenty „Severní Čechy Rómům, bílí ať si táhnou jinam“. „Chceme zvýšit naše dávky, aby děti mohly žít v klidu a pohodlí“, „Chceme nové byty“, „Chceme…chceme…chceme…“. Jen nikde nebudou cedule: „Chceme vzdělávání, práci,…“    A stát se ukloní a dá…

Tohle bude výsledek, pokud potlačí stát slušné občany v jejich právech na úkor etnické menšiny. A výsledek? Napětí se ve společnosti zvýší a možná vyústí v daleko větší demonstrace a nakonec i v krvavé konflikty. V nich si vezmou bílí to, na co mají právo jako slušní občané. A ta krev nebude jen rómská. Konflikt logicky postihne i politiky. Je budou vinit lidé ze všech nejvíc.

Patriot Klaus je patriotem jen když se mu to hodí a až v roli prezidenta skončí, může si být za patriota na druhou. Jednoznačně dává najevo, že zodpovědnost za současnou situaci sám necítí a sympatizuje s těmi, co jsou skutečnými nepřáteli státu a slušných lidí. Jestli si tím zajišťuje budoucí voliče v řadách Rómů  - to nevím, ale můj hlas už ztratil dopředu a definitivně. Ale to je jiné téma.

Že policie šetří a tady se jí to neplánovaně prodražuje? Ušetřit bude muset. Až odejde, asi se už nevrátí v takovém počtu do míst, odkud posily přišly. Další plus pro kriminální živly. Navíc nebude mít peníze na pohonné hmoty, takže bude ještě méně vidět v ulicích. Stát zaměstná poradce a asistenty pro antikonfliktní skupiny a organizace, marně se dál pokoušející o nějakou nápravu a začleňování do normální společnosti, vydá více peněz na nejrůznější programy zaměstnávání, vzdělávání… které by mohly absolvovat ti, kteří to skutečně potřebují a využijí.

Prostě a jednoduše – vzkaz dolů bude znít asi takto: „Tak jste si zademonstrovali a teď padejte dělat, aby mohly Vaše peníze sloužit těm, co je utratí v hernách, za alkohol, drogy, cigarety, benzín…“

P.S. V zájmu sociálního klidu etnika…, našich milých spoluobčanů, kteří nás budou volit…

Autor: Aleš Baloun | středa 14.9.2011 7:30 | karma článku: 41,72 | přečteno: 3358x